ASSENTAMENTS D’ESTRANGERS, FORA.

Des de fa setmanes es debat a Europa sobre l’expulsió dels ciutadans romanesos de França, mesura presa pel president Sarkozy. Duc dies pensant sobre el tema. Primer vaig tenir una il·luminació de caràcter històric. És deformació professional. Ho sé. Però no puc evitar-lo. Vaig pensar en el llibre de Plutarc “Vides Paral·leles”. En com se semblen Sarkozy i Napoleó: la seva alçària, la seva vida marital (ambdós van buscar una dona més interessant) i el seu origen. Cap dels dos és francès d’origen: Napoleó d’origen italià i Sarkozy hongarès (on el 2% de la població és gitana), però ambdós s’atribuïxen el millor, i el pitjor, de la “grandeur” de França.

Encara que semble mentida també “Un club sin socios” està a favor del desmantellament dels assentaments il·legals d’estrangers a Espanya i, particularment a la Comunitat Valenciana. Han prosperat en les últimes dècades fins a arribar a quotes insuportables per a la ciutadania.

Però aclarim que assentaments han fet més dany a la ciutadania. Els barris degradats, que ja existien abans de l’arribada d’estrangers, de ciutats dormitori com Badalona ocupats ara per ciutadans romanesos? Les macrourbanitzacions del litoral i l’interior espanyol que han liquidat per a sempre el paisatge costaner i de les serres de l’interior? Només fa falta fer un cop d’ull des del satèl·lit del Google maps: entre el límit de la província d’Alacant amb Múrcia i el municipi de Torrevella se situen les urbanitzacions de El Mojón, Torre de la Horadada, Mil Palmeras, Dehesa de Campoamor, Urbanización La Regia, Cabo Roig, Playa Flamenca i Punta Prima. Tot això en menys de 20 km de costa. No queda un pam sense urbanitzar. Mireu amb els vostres propis ulls. És impressionant.

Allí ningú parla castellà. Per cert, ningú es queixa per això. No hi ha grup polític que els obligue a retolar en castellà anuncis publicitaris, etiquetes de begudes, menús, etc. En una farmàcia de la urbanització de La Manga (Múrcia) vam haver d’esperar la meua família que arribara la senyora de la neteja (equatoriana) perquè poguessin llegir una recepta que necessitàvem comprar.

Fa uns dies, a propòsit de Badalona, un regidor del PP comentava que “és que els romanesos són una plaga”. Vegem: a San FulgenciO (Alacant) la població estrangera (de l’Europa rica) suposa el 73,9% (INE, 2006). Algú s’ha queixat? Algú ha comentat que són una plaga? Qui retornarà el paisatge de la costa del sud d’Alacant?

Actualment dels 21 municipis on la població estrangera supera a la nacional, 15 se situen en la província d’Alacant. Però és que aquests assentaments són legals! Dirà algú. Esteu segurs? La Comissió Europea (el suposat govern d’Europa), no.

Un informe de 20 de febrer de 2008 “sobre l’impacte de la urbanització extensiva a Espanya en els drets individuals dels ciutadans europeus, el medi ambient i l’aplicació del Dret comunitari” ofereix elements que sustenten que no són legals. Cites textuals:

• “Demana (la Comissió) al Govern d’Espanya i de les comunitats autònomes implicades que duguen a terme una profunda revisió de tota la legislació que afecta als drets dels propietaris particulars de béns com resultat d’una urbanització massiva, a fi de posar fi als abusos dels drets i les obligacions consagrats en el Tractat CE”.

• “Demana a les autoritats espanyoles que es deroguen totes les figures legals que afavoreixen l’especulació, com l’agent urbanitzador”.

• “Considera que les autoritats regionals competents han de declarar suspendre i revisar tots els plans urbanístics nous que no respecten els criteris rigorosos de sostenibilitat mediambiental i responsabilitat social”.

• “Condemna amb fermesa la pràctica il·lícita per la qual certs promotors soscaven mitjançant subterfugis la propietat legítima de béns dels ciutadans de la UE”.

Tots sabem com es donava rang de legalitat a aquests assentaments. La Comissió Europea també. En l’exposició de motius per a l’informe apareix aquesta perla: “Potser no és una coincidència que les autoritats espanyoles judicials i de l’ordre portessin a terme les seves investigacions al mateix temps que la comissió realitzava les seves. Com tots sabem, el resultat ha estat una llista gairebé interminable de polítics i funcionaris locals espanyols, peninsulars i insulars, que han estat detinguts acusats de corrupció en relació amb acords d’urbanització massiva celebrats en els últims anys”. Ho diu el ponent de la Comissió Europea, no un grup de “rojos” o ecologistes que desitgen enfonsar la riquesa d’Espanya.

Imaginem que en un d’aquests assentaments romanesos cau la grossa de Nadal. Imaginem que el “padrí” d’aquests gitanos es presenta en l’Ajuntament, demana la recalificació dels terrenys on viuen. Imaginem que lliura una comissió a canvi. Podem imaginar que l’assentament es convertiria en legal, seria inaugurat pel regidor i alcalde de torn i es ballaria durant dies en honor a tan estupend succés. Es crearia una regidoria de Relacions “amb el poble romaní”, que seria regentada per un dels seus membres més deixondits. Ja s’encarregaria ell que els vots anaren al partit de l’alcalde quan arribaren les pròximes eleccions.

Segurament algun d’aquests exdelinqüents romanesos podria convertir-se en tertulià d’Intereconomía, al costat de Mario Conde, i donar lliçons de bon ciutadà, com Mario Conde. El patrimoni adquirit amb la loteria segur que li permetria la reinsecció.

Però queden altres qüestions. Segons els partidaris de l’expulsió dels romanesos a França, una de les raons és que són una càrrega per a la Seguretat Social i no paguen impostos. Saben què és el turisme mèdic?

Segons la Conselleria de Sanitat valenciana, pròtesi de maluc, by pass coronari, intervencions de cataractes són les principals operacions a les quals recorren els estrangers en el sistema públic valencià aprofitant les seves estades temporals en la costa, a les quals cal afegir la despesa farmacèutica. Alemanys, anglesos i francesos, principalment, recorren als centres nacionals per a resoldre problemes de salut que en els seus països d’origen o no els cobreix el seu sistema sanitari o han d’abonar part pel sistema de copagament. La Conselleria estima que el cost d’atendre a ciutadans estrangers ascendeix a 80 milions d’euros, dels quals només rep quatre milions com compensació. Quins impostos paguen aquests europeus és Espanya? Cap.

Finalment queda el tema de la delinqüència. Que delinqüència i pobresa van unides és una qüestió que de tan sabuda és inútil argumentar-la. Però, quants tipus de delinqüència coneixem?. La citada Comissió Europea esmentava els “atemptats mediambientals”. No és un atemptat delinqüència. Qui ha matat la costa valenciana? Qui furta l’aigua de rius i fonts? Ha perseguit el govern valencià aquesta delinqüència?

No només no ho ha fet. Com a Sicília en temps de la Màfia negava la seva existència. Segons el ponent de l’informe de la Comissió Europea ja esmentat “en el transcurs de la tercera missió a València, que va tenir lloc en 2007, l’arrogància va arribar el seu punt àlgid quan es va dir als membres de la delegació que les peticions (d’infraccions urbanístiques) rebudes eren producte de la imaginació col·lectiva de la comissió”. Tot això per no parlar de la delinqüència més coneguda: instal·lació de les màfies russa i italiana a Espanya, refugi de delinqüents refinats en la costa andalusa.

Per tant, llevem-nos les caretes. El que volem és una Espanya (o França, tant val) neta de ciutadans de segona categoria o siga de pobres. No volem pobres, embruten el paisatge urbà i rural. Aquests rics europeus ja no poden fer-lo més. Han acabat amb ell.

Tampoc volem vagabunds. Acaba de dir-lo Ana Botella, regidora de Mediambient de Madrid i esposa de l’expresident Aznar: degraden amb la seva presència la bellesa de la urbs. Es va preocupar una mica per això quan va ser regidora d’Assumptes Socials? Coneix de qui són aquestes paraules ella que és legionària de Crist?:

“Felices els quals se saben pobres, perquè Déu és el seu Rei. Feliços els quals sofrixen, perquè seran consolats. Feliços els sotmesos, perquè van a heretar la terra. Felices els quals tenen fam i sed de justícia perquè seran sadollats. Felices els quals presten ajuda, perquè rebran ajuda. Felices els nets de cor, perquè veuran a Déu. Feliços els quals treballen per la pau, perquè Déu els va a cridar fills seus. Feliços els quals són perseguits per la seva fidelitat, perquè déu és el seu Rei”.

Que un ateu tinga que recordar-li les paraules de Crist! Com diria Labordeta: “¡Tiene cojones!”.

Ja ho deien “ILEGALES”: Tiempos nuevos, tiempos salvajes…levántate y lucha esta es tu pelea levántate y lucha, no voy a luchar por ti.


Anuncios

Acerca de José A. Moreno

Un socio sin club
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a ASSENTAMENTS D’ESTRANGERS, FORA.

  1. Ernesto dijo:

    No entiendo lo de la farmacia, ¿una ecuatoriana limpiadora sabía mas inglés que tú?

    • Quizá no lo expliqué bien. La receta estaba en castellano y tuvimos que esperar media hora ya que la dependienta de la farmacia, como las de la mayoría de comercios del complejo de La Manga, eran inglesas o alemanas. Era difícil entenderse en un idioma que no fuera el inglés o alemán pues además la mayoría de cartelería estaba en estos idiomas. El suceso es del año 2001, no sé si habrá cambiado el asunto, pero el año pasado en Orihuela Costa, en la celebración del 9 d’octubre, estuvimos toda la familia en lo poco que queda de sus playas y en la pizzería donde comimos también era difícil entenderse en castellano. Éramos los únicos clientes españoles.

  2. Josep Lluís dijo:

    Totalment d´acord. Una gran part de les urbanitzacions que han proliferat al territori valencià són il·legals, però no hi ha ningú que haja fet res ni per evitar que es construisquen, ni per a desmantellar-les. Hi han massa interessos econòmics pel mig, corrupció, i sobretot, ja no es tracta de racisme (volen tirar als immigrants pobres, però fan vindre immigrants rics per desenes de milers). En el fons es tracta de classisme. Si deixen diners a casa, tant fa que visquen en edificacions il·legals. I el que és pitjor, han deixat una gran part del nostre territori irrecuperable, estan esgotant les nostres reserves hídriques a base de piscines i jardinets de gespa, i com dius, no ve ningú a imposar-los el castellà, mentre que si a l´escola infantil de Castalla parlen en valencià als/les xiquets/es, posen el crit en el cel i van corrent a buscar al Síndic de Greuges. Quanta hipocresia!!!

  3. Pingback: XINA VS. CUBA: A PROPÒSIT DEL NOBEL DE LA PAU. | Un club sin socios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s